Eind jaren zeventig besloten zwagers Pierre Gobron en Christian Bauweraerts om hun eigen bier te brouwen. Met aanvankelijk slechts een kleine som geld ter beschikking begonnen ze aan wat de fans van de brouwerij het "Chouffe-verhaal" noemen. In het begin zagen de oprichters het als een hobby, maar de brouwerij ontwikkelde zich zo snel dat ze één voor één besloten om zich voltijds aan het avontuur te wijden. De eerste "brassin" van LA CHOUFFE werd voltooid in de nazomer van 1982. De Achouffe-elven wilden graag nieuwe landen ontdekken en hun Nederlandse neven waren de eersten die hen een warm welkom gaven.
Vandaag de dag worden meer dan 20 landen wereldwijd bevoorraad met de "nectar" uit de Ardense bossen. De unieke smaak wordt ook jaar na jaar beloond met felbegeerde internationale prijzen. In 2006 hebben de stichters van de brouwerij ervoor gekozen om de toekomst van hun dierbare elven toe te vertrouwen aan de Brouwerij Duvel Moortgat waar nog dagelijks de lekkerste bieren van de kabouterfamilie worden gebrouwen!
Benieuwd naar Brasserie D'Achouffe? Klik hier.